“KRVI JE BILO SVUDA, RAZVALILI SMO VRATA” RUKOMETAŠI ČUDOM PREŽIVELI UDES, A KADA SU IZAŠLI IZ VOZILA UGLEDALI SU STRAVIČNE SCENE

“Vraćali smo se sa utakmice kada je vozač odjednom povikao ‘ljudi, izgibosmo’. Svi smo poleteli napred, krvi je bilo na sve strane, morali smo da razvaljujemo vrata da bismo izašli”, ovako za “Blic” Ivica Karić, kapiten rukometnog kluba iz Topole i jedan od svedoka stravične nesreće koja se dogodila sinoć u mestu Cerje na Ibarskoj magistrali gde je poginula jedna osoba, a 11 povređeno.

Stravičan sudar automobila i mini-busa u kojem su bili članovi RK “Karađorđe” iz Topole dogodila se sinoć oko 22.15 sati na deonici Kraljevo-Raška u mestu Cerje. Nakon odigrane utakmice u Raškoj, igrači i ostali članovi kluba uputili su se kućama.

– Odjednom je vozač povikao “ljudi, izgibosmo” i čuo se jeziv udarac. Svi smo poleteli sa svojih sedišta. U prvi mah nismo znali da li je ko živ. Krvi je bilo na sve strane, svi su kukali, padali smo jedni na druge, sedišta su potpuno uništena, to su strašne scene… Morali smo da razvalimo vrata pozadi kako bismo izašli – prepričava vidno uznemireni Ivica Karić, kapiten RK “Karađorđe”.

Tek kada su uspeli da izađu iz uništenog mini-busa, videli su smrskan automobil i još stravičnije scene. Vozač “fiat stila” je poginuo na licu mesta, a suvozač sa teškim povredama prebačen u Opštu bolnicu “Studenica” u Kraljevu.

– Skala je bila na 140. Nije uopšte kočio, već je direktno udario u nas. Naš vozač je pokušao da zakoči, išao je u svojoj traci, a prilikom sudara automobil je odleteo skroz udesno. Ne znam zašto se sve to dogodilo, ali znam da smo imali neverovatnu sreću. Mogli smo da sletimo u Ibar. Zaustavili smo se tik uz bankinu – objašnjava Karić koji je zadobio lakše povrede glave i nosa, ali je i ugruvan.

“Ustao sam da uzmem sok i to me je spasilo”

Predsednik kluba Goran Đurđević priča da je sreća u nesreći bila to što u momentu udara nije bio na svom mestu, na prednjem sedištu mini-busa autoprevoznika “Janjušević”.

– Sve se desilo iznenada. Sedeo sam na prednjem sedištu i spasilo me je to što sam u momentu nesreće hteo da uzmem flašu soka koja se nalazila na instrument-tabli. Da sam ostao na svom mestu razbio bih glavu o šoferšajbnu. Kako je moglo da bude, dobro je. Sam nas je Bog pogledao – zaključuje Đurđević.

Igrači na kućnom lečenju

Kako objašnjavaju naši sagovornici, vozač mini-busa i rukometni radnik koji je sedeo iza njega su ostali u kraljevačkoj bolnici, dok su ostali članovi kluba jutros pušteni na kućno lečenje i oporavljaju se od povreda.

– Vozač ima otvoreni prelom kolena, izleteo mu je kuk, slomljena rebra… Niko nije prošao bez povreda. Nekome je rasečeno lice, neko je ugruvan, neko ima povredu glave ili zgloba – pričaju naši sagovornici.

 

 

Crna hronika/Foto RAS Srbija

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79