Kućni pritvor vozaču cisterne zbog šverca cigareta

Vozaču cisterne u kojoj su pronađene cigarete bez akciznih markica vrijedne 1.3 milona maraka, određen je kućni pritvor, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Iz Tužilaštva BiH odakle nisu navodili njegov identitet ali su nam potvrdili da je na njihov prijedlog, vozaču izrečena ovakva mjera.

Jedna od najvećih zapljena u BiH: U cisterni pronađene cigarete vrijedne čak 1,3 miliona KM

Naime, Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA prilikom pretresa u cisterne koja je namijenjena za prevoz plina, pronašla je i oduzela 495 paketa, odnosno 247.500 paklica cigareta bez akciznih markica.

Cigarete su uvezene iz Crne Gore na graničnom prelazu Metaljka a bile su namijenjele ilegalnom tržištu Evropske Unije.

Tokom pretresa cisterne pronađeni su i privremeno oduzeti i drugi predmeti (mobilni telefoni, dokumentacija, SIM kartice, novac u iznosu od 4350 eura) koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Previsoke akcize i nove zabrane prijete uništenjem legalnog tržišta

To je jedna od najvećih zaplijena ilegalnih cigareta realizovanih u BiH i u ovom predmetu vodi se istraga za krivična djela organizovanje skupine ljudi ili udruženja za rasturanje neocarinjene robe, neovlašteni promet akciznih proizvoda i krijumčarenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79