Kuhinjskim nožem izbo trudnu bivšu suprugu: Žena i dalje kritično, dijete operisano

R.K. (44), koji je u petak ujutro nožem izbo trudnu D.K. (30) i njihovog jedanaestogodišnjeg sina, pronađen je mrtav juče u čačanskom selu Zablaću, u šumarku koji se nalazi nedaleko od kuće.

Zdravstveno stanje žene je i dalje kritično, i ona se nalazi na odjeljenju intenzivne nege čačanske Opšte bolnice, dok je dječak, koji je takođe operisan, na odjeljenju dječje hirurgije, prenosi Telegraf.

Ostalo troje djece, koji su bivši supružnici dobili u bračnoj zajednici su dobro i nalaze se kod rođaka, javljaju Novosti.

Kako je navedeno, komšije u subotu ujutru primjetili su na oko stotinak metara od njihove kuće, na jednom drvetu u obližnjoj šumi, obješenog R.K. i odmah pozvali policiju.

– Pretpostavljali smo da će tako nešto i uraditi. Njega je tog jutra, poslije počinjenog krvavog pira, komšinica vidjela da je otišao u pravcu šumarka sa kanapom u rukama – ispričali su susjedi.

– Plašimo se za njen život, a i njenog sina. Jadna ta djeca, za čitav život će imati traumu.

Napad se dogodio se u petak oko 7.30, dok je D.K. bila u kući sa djecom koja su spavala. R.K. kome je, inače, policija izrekla zabranu prilaska bivšoj supruzi, a zbog čestog nasilja koje je trpjela, uskočio je u kuću kroz prozor. Počeo je da viče, a potom je, nezvanično, na ženu nasrnuo kuhinjskim nožem, zadavši joj više uboda u predjelu stomaka i grudi.

Želeći da spase majku od oca, njihov jedanaestogodišnji sin golim rukama je uhvatio za oštricu noža, pa je tom prilikom zadobio posjekotine prstiju i šake. R.K. se, nakon ovog jezivog napada, udaljio i pobjegao, a policija je krenula u potragu za njim. Na stotinak metara od kuće, on se, ispostaviće se u subotu ujutru, te večeri objesio.

Povrijeđena nesrećna žena i njeno dijete su prevezeni u čačansku bolnicu. Ljekari su na prijemu utvrdili da je D.K. zadobila povrede opasne po život, pa su je odmah poslali u operacionu salu. Dječak je operisan u petak u popodnevnim satima. Ljekari su uspjeli, i pored veoma složenog i ozbiljnog stanja žene, da sačuvaju trudnoću.

Okidač za ovaj krvavi pir, kako se pretpostavlja je to što su se D.K. i R.K. u četvrtak i formalno razveli, pošto je ona nekoliko mjeseci prije toga podnijela zahtjev za razvod braka i prijavila ga policiji za porodično nasilje. U petak, međutim, navodno je on došao do saznanja da je ona u trećem mjesecu trudnoće, a da dijete nije njegovo.

– On je nju često tukao. Dolazila je policija više puta. Posljednji put je uzeo kantu benzina, polio po kući u kojoj su bili ona i djeca, i zapalio. Na sreću, tada niko nije povrijeđen, vatrogasci su odmah ugasili plamen – rekle su komšije, napominjući da je D.K. bar 20 puta prijavljivala supruga za nasilje.

– I pod zabranom prilaska, on je dolazio u kuću. On je bio problematičan kada se napije, tada je bio nasilan. Boravio je i na psihijatriji, i to nakon tog posljednjeg incidenta.

Kako je navedeno, nezvanično, čačanski ljekari su postigli pravo čuda spasivši i ženu i život bebe u stomaku. Naime, prema saznanjima od izvora bliskih istrazi, R.K. je bukvalno nožem rasporio utrobu nesrećne žene. Izvršeno je više operacija, koje su trajale satima. Ona se nalazi da intenzivnom odjeljenju intenzivne njege, ali je sada stabilno.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79