Kupci Dženexa: Niko od nas ga nije tjerao da pravi nelegalih 694 kvadrata

Kupci Dženexa: Niko od nas ga nije tjerao da pravi nelegalih 694 kvadrata


Redakciji portala Crna-Hronika javili su se prevareni kupci tuzlanske zgrade Oaza koji u svoje stanove je mogu ući jer im to ni Grad a ni investitor ne dozvoljavaju.

Ovo je njihova strana priče.

 

Nakon što su se oglasili Dxenex d.o.o. i Gradska uprava nakon našeg mirnog okupljanja, osjećamo potrebu da iznesemo istinu.

Zahvaljujemo se Gradskoj upravi na odgovoru koji su nam dali, ali mi nismo čekali odgovor koji već znamo, a to je da je Dženex d.o.o napravio propust.

Mi čekamo Odluku od juna mjeseca, a to čekanje je Dženexu d.o.o. paravan za probijanje roka. Kako ste usmenim putem u više navrata istakli, Odluka je napravljena, međutim nikada nije dostavljena Dženexu.

Molimo vas i ovim putem da date negativnu Odluku Dzenexu napismeno, ne samo usmeno. Postavljamo vam i pitanje gdje su bile gradske inspekcije i nadzor dvije i po godine koliko je trajala gradnja objekta, kako je moguće da propust vidite tek sad kada je objekat završen i kupci treba da usele?

Pitamo vas i kako je moguće da je Dženex pustio određeni broj porodica da se usele i žive više od dva mjeseca u „nelegalnom“ objektu, tj.bez upotrebne dozvole?

Molimo gradonačelnika Zijada Lugavića da odvoji svoje vrijeme i da nam se pridruži na novom mirnom okupljanju koje ćemo održati 03.10.2024. godine u 12h ispred Grand Hotela Tuzla i preuzme odgovornost za rad ili nerad navedene institucije, te nas podrži kao svoje sugrađane.

Mislimo da vam je 180 porodica u ovom momentu prioritet i da treba da spriječite privatna ili neka druga prepucavanja Službe za prostorno (Fahrudin Delić) i Dženex d.o.o. (Dževad Sakić).

Saopštenje koje je dao Dženex d.o.o. bez potpisa i pečata, slušamo od 04.04.2024. tj. „prebacivanje loptice“ na Gradsku upravu. Molimo Dženex d.o.o. da se više ne oglašava dok ne uradi legalizaciju kompletnog objekta, te nam da ključeve od naših stanova u potpunosti plaćenih. Niko od kupaca ga nije tjerao da pravi nelegalih 694 kvadrata, nego je to učinio radi svog profita. A mi kao kupci nemamo nikakve veze s tim.

Pozivamo i sve medije da nam se pridruže na novom mirnom okupljanju, kako smo već naveli, 03.10.2024. u 12h ispred Grand Hotel Tuzla. Unaprijed vam se zahvaljujemo .


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija