Kupio 90 traktora, a nije poljoprivrednik?

Kupio 90 traktora, a nije poljoprivrednik?


Vijest o kupovini 90 traktora od strane njemačkog startupa easyTraktor, koja obuhvata modele Case IH Maxxum 150 do Case IH Puma 260, privukla je pažnju javnosti.

Startup easyTraktor, sa sjedištem u Hamburgu, specijaliziran je za iznajmljivanje poljoprivrednih traktora na jednostavan i povoljan način. Iako su traktori proizvođača Case IH, startup tvrdi da su neovisni o tom brendu te nude i druge poznate brendove poput John Deere, Deutz-Fahr i JCB.

Cijena najma traktora uključuje sve dodatne troškove poput održavanja, osiguranja te servisiranja, a najam je predviđen za najmanje 500 radnih sati.

Cijena najma modela Case IH Maxxum 150 kreće se od 22,90 eura po satu, ovisno o opremi, a traktor se može preuzeti već sljedeći radni dan od dana narudžbe.

Također, easyTraktor garantira popravke na licu mjesta ili zamjenski traktor u roku od 48 sati ako je to potrebno.

Ova inicijativa postavlja pitanje hoće li sličan model poslovanja za iznajmljivanje poljoprivrednih strojeva biti uspješan i u drugim zemljama, uključujući Bosnu i Hercegovinu.

S obzirom na potrebe poljoprivrednika za pristupom modernim strojevima uz smanjenje troškova, moguće je da bi ovakav koncept mogao privući interes i na domaćem tržištu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija