Kupljene vakcine: U Republiku Srpsku stiglo 25.000 novih doza Sputnika V

U Republiku Srpsku danas je stiglo novih 25.000 doza vakcina prve komponente Sputnik V, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

“Nakon odluke Republčkog štaba za vanredne situacije bit ćemo u prilici da ove vakcine odmah uputimo prema vakcinalnim centrima i prema domovima zdravlja”, rekao je Šeranić.

On je podsjetio da su nove doze vakcina stigle u Republiku Srpsku u skladu sa realizacijom ugovora koji Institut za javno zdravstvo Republike Srpske ima sa dobavljačem “Krajina grupom”, saopćeno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Kada je riječ o određenim nedoumicama u pogledu vakcinacije Sputnikom V, Šeranić je rekao da je proizvođač prije mjesec dana promijenio uputstva da se revakcinacija drugom dozom može raditi od 21 do 90 dana u periodu od primljene prve doze o čemu su obaviještene sve zemlje koje raspolažu ovom vakcinom.

Penzioneri u Banjoj Luci vraćeni sa revakcinacije, druga doza Sputnika još nije stigla

Šeranić je poručio da stanovništvo u Srpskoj nema razloga za zabrinutost jer je bitno da se vakcinišu prvom dozom, a kroz realizaciju ugovora obezbijediće se komponenta dva ove vakcine i time omogućiti vakcinacija u periodu koji je proizvođač definisao.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79