Kupovali krivotvorenim novčanicama od 200 eura, prijavljeni su Tužilaštvu BiH

Ove osobe su u septembru 2020. godine u Bijeljini kupovali predmete koje su plaćali “Specimen“ novčanicama za koje su sumnja da su krivotvorene u apoenima od 200 eura

Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina prijavili su Tužilaštvu BiH osobe S.K. i D.M. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “krivotvorenje novca“.

Kako je saopćeno, ove osobe su u septembru 2020. godine u Bijeljini kupovali predmete koje su plaćali “Specimen“ novčanicama za koje su sumnja da su krivotvorene u apoenima od 200 eura.

Iz Policijske uprave Bijeljina skreću pažnju građanima, a naročito radnicima na blagajni, trgovcima, konobarima i slično, da obrate pažnju prilikom zaprimanja novčanice bilo kog apoena, ukoliko imaju “mark test“ da provjere novčanicu, a ukoliko posumnjaju u neispravnost novčanice je zadrže i odmah obavijeste policiju.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79