Kupovao traktor preko interneta pa ostao bez traktora i para

Policijski službenici Policijske stanice Gospić zaprimili su kaznenu prijavu 41-godišnjaka iz Gospića koji tvrdi da je prevaren prilikom kupovine traktora putem internetskog oglasa.

Prema prijavi, muškarac je 9. aprila 2024. godine na internetu pronašao oglas o prodaji traktora i stupio u kontakt sa prodavateljem, te dogovorio kupnovinu traktora.

Prema dogovoru, uplatio je avans od nekoliko stotina eura, nakon čega je prodavatelj u više navrata zahtijevao dodatne uplate, što je oštećeni i učinio, ukupno uplativši 2 400 eura.

Nakon što je oštećeni izvršio navedene uplate, prodavatelj je prestao odgovarati na komunikaciju, što je oštećenika dovelo do saznanja da je prevaren, te je događaj prijavio policiji.

S obzirom na učestale prevare putem interneta, policija apelira na građane da budu oprezniji prilikom online kupovine i da ne nasjedaju na sumnjive oglase koji nude nevjerojatno povoljne ponude.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79