Kupujete poklone online za Valentinovo: Budite oprezni!

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske upozoravaju građane da budu oprezni prilikom kupovine putem interneta, imajući u vidu da se 14. februar na međunarodnom nivou obilježava kao Dan zaljubljenih, te da je upravo u ovom periodu povećana kupovina, koja se u doba pandemije koronavirusa preselila u virtuelno okruženje.

– Dan zaljubljenih – Valentinovo prilika je da se osobama koje volimo, znakom pažnje iskaže ljubav, a ovakvi posebni događaji nas čine ranjivijim nego inače. Izvršioci krivičnih djela koriste ovakve prilike da intenziviraju svoje aktivnosti – saopćeno je iz MUP-a RS.

Posebnu pažnju skreću na lažne internet stranice za kupovinu, lažne igre na sreću, “romantične” prevare, lažne dobitničke kartice, lažne internet stranice sa reklamama za Dan zaljubljenih, te “Phishing” linkove i mejl poruke koje promovišu Dan zaljubljenih.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79