Kurir KCUS-a osuđen na kaznu od 14 mjeseci iza rešetaka

Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je krivim Amera Ćatu zbog krivičnih djela krivotvorenje službene isprave i pronevjera u službi.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, prvostepeno je osuđen na jedinstvenu kaznu u trajanju od jedne godine i dva mjeseca.

Presudom mu se oduzima i nezakonito stečena korist u iznosu od 85.816,80 KM.

“Optuženi se tereti da je od početka februara 2010. do septembra 2016. godine, obavljajući poslove kurira u Službi za opće poslove Kliničkog Centra Univerziteta u Sarajevu u prijemnim knjigama izvršio ispravke 939 listova i 570 specifikacija utroška sredstava. Na osnovu tako krivotvorenih prijemnih listova i krivotvorene specifikacije, na blagajni je preuzimao uvećani iznos novca. Dakle, unoseći neistinite podatke u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi prisvojio novac u iznosu od 85.816,80 KM. Za navedeni iznos oštetio je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu – saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79