Kurti: Na nemirnim protestima je gomila ekstremista u režiji službenog Beograda

Premijer Kosova Albin Kurti sastao se s ambasadorima zemalja Kvinte i šefom Ureda Europske unije na Kosovu, sa kojima je razgovarao o događanjima na sjeveru Kosova, nakon nasilne akcije ekstremističkih prosvjednika protiv kosovske policije, KFOR-a i pripadnika medija, prenosi Anadolija.

Kako je priopćeno iz Vlade, Kurti je ocijenio da se ne radi o mirnim protestima, već o gomili ekstremista u režiji službenog Beograda.

Kruži video: Nekoliko povrijeđenih pripadnika KFOR-a leži na ulicama Zvečana

“Srpski nacionalistički, šovinistički i prokremljanski grafiti sa maskiranim ekstremistima koji ciljaju, vandaliziraju i napadaju bilo što nesrpsko glavni su pokazatelj motiva nasilnih akcija, koji bi svi trebali najoštrije da osude”, kazao je Kurti.

Informirajući ih o situaciji na sjeveru i današnjim događanjima tamo, kosovski premijer je istaknuo značaj i potrebu za deeskalacijom situacije, kao i izrazio spremnost da sa državama Kvinte radi na tom cilju.

Dogovorili su se da će ostati u bliskoj komunikaciji sljedećih nekoliko sati i dana.

Vučić direktno zaprijetio: Posljednji put ponavljam da stranci urazume Aljbina Kurtija, ako to ne učine, bit će kasno!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79