Kurtić likvidirao Kapidžića iz osvete: Majci poslao poruku i rekao šta će uraditi

Kurtić je, kako saznajemo, sumnjao da mu je likvidirani Kapidžić “namjestio” ranjavanje na Stupu, nakon čega je ostao prikovan za kolica.

Dvadesetdevetogodišnji Amel Kurtić, koji je oduzeo sebi život, nakon što je u naselju Sokolović Kolonija likvidirao mladića Ammara Kapidžića, došao je pred njegovu kuću s namjerom da mu oduzme život, saznajemo nezvanično iz izvora bliskog istrazi.

Povod za to je nikad rasvijetljena pucnjava iz novembra prošle godine ispred teretane na Stupu, a u kojoj je Kurtić teško povrijeđen, te je ostao prikovan za invalidska kolica.

Podsjećamo, nakon ranjavanja, Kurtić nije želio sarađivati s policijom i samo je kazao kako “on nije šmeker”.

Kurtić je sumnjao da mu je ranjavanje “namjestio” Kapidžić, zbog čega je kobne noći došao pred njegovu kuću da se obračuna.

U prilog tome govori i činjenica da je poslao poruku svojoj majci kojoj je kazao šta namjerava uraditi, moleći je za oprost, potvrdio nam je izvor iz istrage.

Sa sobom je poveo i 23-godišnjeg Armina Iglicu i 19-godišnjeg Alema Šojku, koji su lišenmi slobode zbog likvidacije Ammara Kapidžića. Da li su oni znali šta on namjerava uraditi i ko od njih je pucao u nesretnog mladića, predmet je istrage.

Iglica i Šojko lišeni slobode su u selu Pervizi između Bjelašnice i Visočice, gdje su nakon pucnjave pobjegli skupa sa Kurtićem, čije je beživotno tijelo pronađeno nešto dalje, u selu Odžaci, na području općine Konjic.

On se, kako nam je otkrio izvor iz istrage, iz pištolja kojim je likvidiran Kapidžić, upucao u glavu.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo za Iglicu i Šojku je zatražilo jednomjesečni pritvor, a na teret im se stavlja likvidacija na podmukao način i iz osvete.

Odluku će danas donijeti sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu.

Istraga je u toku prenosi Faktor.

(VIDEO) Ima li likvidacija Kapidžića veze sa ranjavanjem jednog od osumnjičenih, Kurtićem – koji je sebi oduzeo život!?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79