Kurz: Ovo nije borba između kršćana i muslimana, nego između civilizacije i barbarstva

Austrijski kancelar Sebastian Kurz izjavio je danas da je Austrija bila meta brutalnog terorističkog napada, ali da će odbraniti svoje vrijednosti.

– Republika Austrija i njen narod su bili meta brutalnog terorističkog napada u kojem je hladnokrvno ubijeno četvoro građana – rekao je Kurz na konferenciji za novinare.

Kurz je rekao da su žrtve napada u Beču stariji muškarac, starija žena, mlađi prolaznik i jedna konobarica. On je rekao da je jedan policajac hrabro pokušao da zaustavi napadača i da je tom prilikom ranjen.

Dodao je da je povrijeđeno 14 ljudi i da su pojedini u teškom stanju, prenio je “Guardian”.

– Ovo je bio napad na naše slobodno društvo, ali odbranit ćemo svoje vrijednosti – naglasio je austrijski kancelar.

Kurz je rekao da će svi koji su povezani sa napadom biti krivično gonjeni.

– Neprijatelj, islamistički teror, želi da podijeli naše društvo. Ali nećemo dati prostora ovoj mržnji. Naši neprijatelji nisu pripadnici vjerske zajednice, nego teroristi. Ovo nije borba između krišćana i muslimana, Austrijanaca i migranata, nego borba između civilizacije i barbarstva – rekao je Kurz.

On je zahvalio službama sigurnosti, medicinskom osoblju i svima ostalima “koji su svojom građanskom hrabrošću spasili živote”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79