Kvesić: Nismo se “procijepili”, prijeti novi val; ne grmi, ali se oblači…

Umisto s prida uša’ nam je sazad, kazao je u martu 2020. godine, na početku pandemije direktor mostarske Sveučilišne kliničke bolnice dr. Ante Kvesić.

Njegova izjava u javnosti je tada doživljena kao izraz bahatosti.

Naime, prvi slučaj zaraze koronavirusom u gradu na Neretvi izazvao je “ozbiljan medicinski incident, izolaciju medicijskog osoblja, bolničkih odjela, kao i istragu tužilaštva, ali i blamažu” – upravo zbog medijskih izjava direktora Kvesića.

U Mostaru je ponovo sve veći broj oboljelih od korona virusa, iako je proteklih sedmica bilo dana bez ijednog pacijenta.

Izjave direktora Kvesića ponovo izazivaju različite komentare.

“Ne grmi još, ali oblači se, što bismo rekli našim jezikom. Bojim se da je ovo početak novog vala…”, kazat će Kvesić za RTV Herceg-Bosne.

Doveo ga Šušak i “jaše” već 27 godina: Ko je direktor SKB Mostar koji je zgrozio javnost

Kvesić ponovo veli da je “situacija pod kontrolom”, kao što je tvrdio i u martu 2020. godine.

“Na žalost, nismo se procijepili i sad smo pred novim valom. Zadnji je bio brutalan, vidjet ćemo kakav će biti ovaj, ali se s pred nama”, dodao je direktor.

Pojedini građani komentiraju na društvenim mrežama kako “neki očito potrbuške leže i smišljaju nove glagole” poput onog da se trebamo “procijepiti”.

Kvesić je upozorava da građani imaju potpuno krivi stav o cijepljenju, te da cijena koju plaćamo je velika…

Ističe, ipak, da mostarska bolnica ima dovoljno testova, opreme i respiratora da može odgovorit na nove izazove, ali predviđa nove probleme.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79