Lamiji (21) iz Sarajeva potrebna pomoć dobrih ljudi

Udruženje “Pomozi.ba” organiziralo je apel za pomoć 21-godišnjoj Lamiji Oruč iz Sarajeva, koja je sa nepunih šest godina nesretnim padom sa drugog sprata zadobila komplikovane prelome obje petne kosti i skočnog zgloba na lijevoj nozi.

Dugo je nosila gipseve i išla na fizikalne terapije, ali lomovi su ostavili trajne posljedice.

Lijeva fibula ili lisna kost joj je kraća nego što bi trebala biti zbog traume koja je dovela do zastoja rasta i deformacije skočnog zgloba. Zbog toga ne može hodati više od sat vremena, jer dobije nesnosne bolove, a jako joj je teško i ustati ukoliko duže sjedi. Za operaciju produljenja lijeve fibule u Kairu potrebno joj je 10.400 eura.

Završila je Srednju školu za okoliš i drvni dizajn, a želja joj je da radi neki posao koji ima veze sa odjećom i modom. Živi sa mamom i nanom.

Ovoj djevojci osim poziva na broj 17043 možete pomoći i novčanim putem web platforme www.pomoziba.org ili putem njihovih žiro računa. Više informacija pogledajte ovdje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79