Lanac drogerija dm: Brzi testovi na Covid-19 uskoro u prodaji

U lancu drogerija dm kupci će od naredne sedmice moći kupiti brze testove za coronu za samoprimjenu. – Očekuje se” da će testovi biti dostupni od 9. marta, pod uslovom da se proizvođač pridržava obaveza isporuke, saopćili su iz kompanije.

Testovi će biti ponuđeni “što je jeftinije moguće”, navodi se. Na upit, lanac nije želio davati “bilo kakve tačne podatke o prodajnoj cijeni”, jer su rasprave bile u toku. – Važno je da se život vrati u normalu što je brže moguće i što dalje, dodali su iz dm-a. Kompanija želi tome doprinijeti. Međutim, iznos isporuke u početku će biti “ograničen po osobi”, navodi se.

Čim budu daljnje isporuke i dalja odobrena ispitivanja, ograničenje više neće važiti. Prošle sedmice je njemački Federalni institut za lijekove i medicinske proizvode (BfArM) izdao posebna odobrenja za tri proizvoda za upotrebu kod kuće. Uzorci se uzimaju kroz bris u prednjem nosu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79