Lapsus u Federalnom parlamentu: Delegat Aner Žuljević tražio podatke o vakcinaciji “Rajfajzenom”

Delegat u Parlamentarnoj skupštini Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici kritikovao medicinske stručnjake iz vlasti jer ne iznose svakodnevno detaljne informacije o vakcinaciji, kao što su to radili za zaražene, a prilikom čega je napravio zanimljiv lapsus.

Naime, on je govoreći o tome da svake sedmice treba biti organizovana press konferencija na kojoj će biti rečeno koliko je koje vakcine došlo i utrošeno, za Pfizer vakcinu kazao Rajfajzen

“Zašto se jedan dan ne skupe podaci iz svih kantona i ne kaže lijepo primijenjeno je AstraZenece toliko, Rajfajzena toliko, Sinopharma toliko…”, rekao je on.

Nakon toga je došlo do malog komešanja među delegatima u sali no Žuljević je nesmetano nastavio sa svojom kritikom medicinskim stručnjacima u entitetskom Zavodu za javno zdravstvo i Ministarstvu zdravstva. Pričanje i smijanje je čak zasmetalo i predsjedavajućem Doma naroda koji ih je opomenuo, međutim Žuljević se nije obazirao.

On je inače SDP-ov delegat iz Mostara u Federalnom parlamentu, a ranije je, od 2006- godine, bio u Skupštini HNK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79