Lars-Gunnar Wigemark o slučaju “mrtve mačke” u zamrzivaču

Informacija o pronađenim mrtvim mačkama u zamrzivaču u rezidenciji bivšeg šefa Delegacije Evropske unije (EU) u BiH Lars-Gunnara Wigemarka je u posljednjih nekoliko dana gotovo zasjenila sve informacije u vezi s dnevno-političkim dešavanjima u BiH.

Prema informaciji koju je na svom blogu objavio novinar Slobodan Vasković, a koju su zatim prenijeli svi mediji u BiH, u zamrzivaču rezidencije u Sarajevu su po Wigemarkovom odlasku iz našeg glavnog grada, a prilikom čišćenja, pronađene dvije mrtve mačke. Nekoliko je verzija priče o mačkama koje se mogu čuti u Sarajevo.

S tim u vezi smo kontaktirali Wigemarka kako bismo provjerili vjerodostojnost te informacije.

– To je potpuna glupost. To nije tačno – kazao je Wigemark za Faktor, ponovivši da ti medijski izvještaji nemaju veze sa istinom.

U Wigemarkovom zamrzivaču pronađene dvije mrtve mačke?

Tokom boravka u Sarajevu je, priznaje, imao kućne ljubimce.

– Da, imao sam dvije mačke i ponio sam ih sa sobom – kratko je posvjedočio bivši šef Delegacije EU-a u BiH.

Wigemarkov mandat na čelu Delegacije EU-a je, podsjećanja radi, okončan 1. septembra ove godine, a na njegovo mjesto je došao austrijski diplomata Johann Sattler, prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments