Lažna medicinska sestra starici ponudila masažu pa je opljačkala

Policija traga za nepoznatom ženom koja je prošlog četvrtka u Zaostrogu kod Makarske ukrala nakit iz stana jedne starice, kojoj se predstavila kao medicinska sestra i ponudila joj uslugu masaže.

Ne sumnjajući u njene riječi osamdesettrogodišnja žena je pristala, a kada je masaža bila gotova i “medicinska sestra” otišla, ona je shvatila da joj nedostaje nakit.

Iz splitsko-dalmatinske policije kažu da je u toku istraga o ovom slučaju i upozoravaju građane da su osobe starije životne dobi nerijetko na meti raznih prevaranata koji iskorištavaju njihovo povjerenje, nepažnju ili ih dovode u zabludu.

“Gotovo u pravilu, građani takve osobe puštaju u svoje domove bez prethodne provjere o kome se zaista radi te ih tijekom boravka u njihovom domu ostavljaju bez nadzora čime im olakšavaju činjenje kaznenih djela, u većini slučajeva prijevara i krađa”, stoji u policijskom saopštenju.

 

(VIDEO) Snimljen kako vrši nuždu u liftu u Doboju, stanari zgrade objavili video

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79