Lažna vijest mnoge uznemirila: Mirsad Kerić, muzičar Šabana Šaulića, je živ!

Sinoć oko 23 sata pojavila se vijest da je u Njemačkoj usljed teških povreda preminuo i Mirsad Kerić, muzičar koji je u vrijeme stravične nesreće, bio za volanom automobila u kojem je poginuo popularni pjevač.

Između ostalih vijest da je preminuo objavio je i Šabanov menadžer Sabit Dervišević na svom Facebook profilu poslije čega su istu prenijeli brojni mediji. Na sreću bila je dezinformacija, piše Hayat.

Najbliži muzičara Mirsada brzo su reagirali pa objavili kako nije tačno da je njegovo srce prestalo kucati.

Menadžer Dervišević se jutros ponovo oglasio na društvenim mrežama. Objavio je da je Mirsad živ te da je očito medicinska sestra koja je navodno bila pored muzičara (ne)svjesno plasirala vijest da je i on preminuo.

– Informacija od medicinske sestre hvala Bogu je bila netačna. Imamo informaciju da je stanje sa Mirsom nepromjenjeno i da je teško nadamo se najboljem. Ne treba kriviti novinare jer je netačna informacija stigla iz bolnice – napisao je Dervišević.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79