Lažna vračara starici u Banjaluci ukrala 25.300 KM

Vjerujući nepoznatoj mlađoj ženi da joj je nabačena crna magija, koju joj ona može skinuti, jedna starija Banjalučanka je u svojoj kući ostala bez 25.300 KM kada je prevarantkinja iskoristila njenu nepažnju i pobjegla s novcem, što je starica prijavila policiji.

Kako “Nezavisne” saznaju, u pitanju je sedamdesetdevetogodišnja starica koja je bila sama u kući u banjalučkom naselju Lauš.

Ova prevara se desila u nedjelju kada je nepoznata mlada žena, pod izgovorom da je umorna i treba da se okrijepi, došla kod starice te tražila da joj skuva kafu. Kada ju je Banjalučanka ugostila, kroz razgovor joj je rekla da ju je neko omađijao crnom magijom i da će joj zbog toga neko iz kuće ubrzo umrijeti ako ne skine čini.

Tada se, prema našim saznanjima, ponudila da joj pomogne da se riješi “nabače” uz novčanu nadoknadu. Uplašena starica je, vjerujući prevarantkinji, iznijela oko 25.300 KM, vjerujući da će joj pomoći.

Kako saznajemo, tada je prevarantkinja od Banjalučanke zatražila da joj donese potrebne stvari za skidanje crne magije, odnosno određene namirnice: vodu, hljeb, so, šećer…

Kada je žena otišla po to, prevarantkinja je iskoristila trenutak nepažnje i pobjegla s novcem.

Kako je potvrđeno danas iz PU Banjaluka, policija traga za nepoznatom ženom koja je oštetila staricu za 25.300 maraka nakon što je od nje zatražila da joj donese potrebne stvari za skidanje magije, a potom iskoristila njeno odsustvo i pobjela s novcem.

“Policijski službenici PU Banjaluka preduzimaju sve mjere i radnje na pronalasku izvršioca krivičnog djela prevara”, naveli su iz policije.

Ističu da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, te da slijedi i podnošenje izvještaja zbog počinjenog krivičnog djela. Iz policije su apelovali na građane da čuvaju svoju imovinu te da zaštite sebe od ovakvih i sličnih krivičnih djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79