Lažni geometar Aladin Biser ostaje još dva mjeseca u pritvoru

Tridesetosmogodišnji Aladin Biser, koji se tereti da je oteo, a potom i usmrtio 80-godišnjeg Fetija Mihmića Opana, ostat će još dva mjeseca iza rešetaka, potvrđeno je za Oslobođenje iz Tužilaštva Brčko distrikta.

– Odluku je donio Osnovni sud u Brčkom a osumnjičeni će u pritvoru ostati zbog opasnosti da bi, boravkom na slobodi mogao da utiče na svjedoke i da bi njegovim puštanjem na slobodu javnost bila uznemirena, pojašnjeno je u Tužilaštvu.

Mihmićevo tijelo je nađeno 1. juna ove godine u Jagodinjaku. Biser se tereti da je prethodno planirao i pripremio ubistvo 80-godišnjaka kojeg je zvao dedo. Kako je ranije izjavila kćerka ubijenog, osumnjičeni je posljednje tri godine svako jutro sa žrtvom pio kafu.

– Aladin je radio u pisarnici Suda, pa je otac mislio da će mu on pomoći da ubrza taj postupak. Aladin je stalno tražio novac, objašnjavajući da ga daje geometru, izvjesnom Svetozaru, kako bi izašao na lice mjesta i uradio što je potrebno. Ispostavilo se da je on bio zapravo geometar i da je i to izmislio, kazala je Senada Mihmić Ćumurović.

Prema nezvaničnim informacijama, Biser je Mihmića usmrtio tupim predmetom, najvjerovatnije palicom ili drškom neke alatke. Iako je osumnjičeni isprva negirao da je imao ikakve veze sa smrću 80-godišnjaka, tokom ispitivanja u policiji kasnije je kazao da je Mihmića udario, a potom bacio u šumu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79