Lažno dojavio bombu ispred Zavoda za specijalno obrazovanje djece, pa uhapšen

Lažno dojavio bombu ispred Zavoda za specijalno obrazovanje djece, pa uhapšen


U Sarajevu je jučer uhapšen muškarac koji je ranije tokom dana uputio lažnu dojavu o bombi.

Policijski službenici su u 18.30 sati lišili slobode lice E.S., rođen 1987.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “ugrožavanje sigurnosti”.

On je jučer u 13.06 sati, putem telefona obavijestio uposlenicu JU “Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece-Mjedenica” da je u blizini škole, u ulici Mjedenica, općina Stari Grad Sarajevo, postavljena eksplozivna naprava. Izvršenim KDZ pregledom utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi.

Prilikom preduzimanja mjera i radnji na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te pretresom E.S., pronađen je i oduzet mobilni telefon koji je osumnjičeni koristio prilikom vršenja krivičnog djela.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšeni je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad ovom osobom.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija