Ledena Drina policajcu nije bila problem: Skočio za paketićem droge koju je osumnjičenik bacio

Da policijski posao zahtjeva ogromnu odgovornost i snalažljivost pokazuje i primjer goraždanskog policajaca koji je sinoć zaplivao u ledenoj Drini u potrazi za dokazima.

Naime, dok su obavljali svoj posao, policajci iz Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde su u naselju Vitkovići uhapsili osobu koja je posjedovala određenu količinu droge. Kad su ga uočili sadržaj je bacio u Drinu, ali to nije promaklo jednom od inspektora. Bez razmišljanja je skočio u vodu za dokazima.

“Operativnim radom na terenu policijski službenici Sektora kriminalističke policije došli su do saznanja da jedno lice iz Goražda kod sebe posjeduje narkotička sredstva, zatekli smo ga u naselju Vitkovići, pored pješačkog, međutim dok smo prilazili on je odbacio paketić u Drinu. Kolega i ja smo krenuli nizvodno 20-tak metara, ali nije bilo načina da dođemo do dokaza, pa sam brzo skinuo odjeću i zaplivao. Uspio sam uzeti dokaz, a u stanicu sam došao bukvalno u donjem vešu. Da nisam zaplivao ostali bi bez dokaza, a kad nema dokaza nema ni krivičnog dijela”, kaže inspektor.

I u ljetnim mjesecima plivanje u Drini često bude odluka hrabrih, zbog njene hladnoće, no u ovom slučaju ledena Drina policajcu nije bila problem, piše Klix.

“Ma kad je ovako nešto u pitanju, nema hladne vode, adrenalin proradi, poslije smo se zezali da je hladno kao kad puste branu”, smije se ovaj goraždanski policajac.

On je iz rijeke izvadio oko 4,88 grama marihuane. Krivca su priveli do službenih prostorija MUP-a BPK, završili kriminalističku obradu, a o svemu je upoznat dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79