Legenda bh. košarke danas radi kao dostavljač hljeba

Samir Lerić nekad je kao kapiten predvodio košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, u kojoj i među rekorderima prema broju nastupa (više od 100), a danas radi kao dostavljač hljeba i drugih pekarskih proizvoda.

Kriza izazvana koronavirusom poremetila je praktično sve djelatnosti u našoj državi, a pogotovo sport koji je ionako na niskim granama, kad su u pitanju ulaganja. Tako je i Lerić (47) bio prisiljen potražiti novi posao, van košarkaškog terena, nakon što je klub u kojem je bio angažiran kao trener, mostarski Student, zbog finansijskih problema odustao od nastupa u predstojećoj prvenstvenoj sezoni.


Snimak na kojem se vidi Lerić kako nosi korpu sa hljebom brzo se proširila društvenim mrežama i samo je još jedan pokazatelj utjecaja korone na sport. Za nadati se da će se i slavni Mostarac, koji je u dresu BiH igrao čak pet završnica evropskih prvenstava, uskoro moći vratiti onome što najbolje zna, a to je košarci prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79