Legendarnom Ljubušaku droga uništila porodicu, izgubio je tri sina: ‘Navikao sam na tragediju i plačem’

Bivši boksač George Chuvalo proživio je slavnu karijeru u ringu, ali je njegov život nakon povlačenja iz sporta pretvoren u pakao. Rođen u Torontu, s korijenima iz Ljubuškog, postao je poznat po 45 borbama i sudjelovanju u okršajima za naslov prvaka svijeta, među kojima su bili i dvoboji s legendarnim Muhammadom Alijem.

Iako nije uspio osvojiti naslov prvaka, Chuvalo je ostavio neizbrisiv trag u boksačkom svijetu. Nakon borbe s Alijem, ovaj ga je proglasio “najtvrđim boksačem s kojim se ikad borio”, uprkos porazu.

Ipak, nakon što je objesio rukavice o klin, Chuvalov život zapao je u spiralu tragedija.

Droga je uništila njegovu porodicu. Tri sina postali su ovisnici o heroinu, od kojih su dvojica preminula od predoziranja, dok je treći počinio samoubistvo. I sama supruga mu je izvršila samoubistvo.

Uprkos slavi koju je stekao u ringu, Chuvalo nije bio pošteđen patnje izvan njega.

Tragedije su ga pratile do kraja života. Čak i nakon penzionisanja, njegova porodica nastavila je trpjeti gubitke, uključujući i smrt njegove unuke od raka u mladoj dobi.

Chuvalo je javno podijelio svoju bol i patnju, priznavši da je teško nositi se s toliko tragedija, piše Večernji list.

“Toliko sam naviknut na tragediju, vrlo je čudna situacija, osjećam to jedno ludilo oko sebe, kao da mi to treba, kao da ne mogu bez tragedije”, izjavio je jednom prilikom.

Njegova priča svjedoči o slavi i usponima, ali i o tamnim stranama života nakon sportske karijere. Chuvalo je, uprkos svemu, ostao istinski borac, suočavajući se s nedaćama s nevjerojatnom snagom i hrabrošću, baš kao što je to činio i u ringu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79