Prvi put porodica Begić je progovorila…

Admir Sović (37), otkriven 13. decembra prošle godine, zaprepastio je BiH i region. Admir je  ubio svoje troje djece na spavanju, najstarijeg sina od sedam godina, kćerku od pet i najmlađeg sina od dvije godine.

Porodica Begić, s kojom smo jučer razgovarali, kaže da ima saznanja da je ubica nakon toga živio još najmanje 30 sati. Građani su ga vidjeli dan prije nego što je otkriven stravični zločin, piše Avaz.

– Viđen je u gradu u srijedu. Neko je to kasnije rekao Lejli. Pitali su ga, navodno, kuda će, na šta je on odgovorio da ide tražiti Lejlu da je ubije – ispričala nam je jučer Hatidža Begić, Lejlina majka.

Admir Sović iza sebe je ostavio užas, a supruzi Lejli tri mezara, vječnu bol i tugu i svaki dan plač i jauke.

– Lejla je loše. Više vremena provede kod ljekara nego kod kuće. Ne jede, smršavila je… Samo sjedi, u nekom je svom svijetu. Ne priča ni sa kim – govori Lejlina majka Hatidža. Voljela bi, kaže nam, da je Admir nju ubio umjesto njene unučadi.

U porodičnom domu s Lejlom dane provodi i dvoje djece njenog brata.

– Kad progovori, priča o djeci. Kad vidi bratovljevu djecu, kaže: „I moji bi se ovako igrali, smijali i pričali.“ I samo plače – nastavlja Hatidža.

Admirovo ime nikad nije izgovorila. Hatidža kaže da ništa nije upućivalo na njegov krvavi čin.

– Nikad nije rekao da bi to napravio. Volio je djecu i brinuo se o njima. Oni su se bili i dogovorili da djeca budu s njom i s njim po osam dana – kaže Hatidža.

Lejla, koja je u jednom danu sahranila troje djece, još nije bila na njihovim mezarima. Nije kročila ni u kuću u kojoj su joj djeca ubijena.

– Ne damo joj da tamo ode, jer bi opet doživjela šok. Mi smo odmah rekli policiji da nećemo ništa iz te kuće, samo uspomene na djecu – nastavlja Hatidža.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments