Lendo brani Aminu Pilavdžiju: Istaknula je legalno i legitimno obilježje suverene, nezavisne i priznate države RBiH

Lendo brani Aminu Pilavdžiju: Istaknula je legalno i legitimno obilježje suverene, nezavisne i priznate države RBiH


Obaviješten sam da se protiv potporučnice oružanih snaga Bosne i Hercegovine Amine Pilavdžije vodi medijski i politički progon od strane bosanskih Srba jer je istaknula legalno i legitimno obilježje suverene, nezavisne i međunarodno priznate države Republike Bosne i Hercegovine, poručio je potpredsjednik FBiH Refik Lendo.

(VIDEO) Mediji iz RS napali Aminu Pilavdžiju, potporučnika OSBiH, jer je objavila skidanje zastave RS

“Posebnu zabrinutost izaziva najava zamjenika ministra odbrane iz reda bosanskih Srba da će provesti disciplinski progon protiv potporučnice Pilavdžije. S time u vezi pozivam ministra odbrane Zukana Heleza da preduzme mjere i radnje i spriječi provođenje politički motivisanog pravnog nasilja protiv potporučnice Pilavdžije”, naveo je Lendo.

Poručuje kako duboko zabrinjava tendencija da se isticanje legitimnih i legalnih obilježja međunarodno priznate države Republike Bosne i Hercegovine tretira kao širenje međunacionalne mržnje, dok se isticanje obilježja tzv. Vojske Rs ili paradržavne tvorevine Herceg Bosne, koje su pred međunarodnim sudovima pravosnažno presuđene za brojne ratne zločine i za genocid, uzima kao društveno prihvatljivo.

Podsjetimo, Pilavdžija je putem društvenih mreža 9. januara objavila sliku gdje se vidi muškarac kako skida zastavu RS i stavlja nekadašnju zvaničnu nastavu BiH, što je izazvalo niz reakcija u Republici Srpskoj.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija