Lendo ponovo isto: Bez razgovora SDA, HDZ-a i SDP-a nema popuštanja

Sastanak potpredsjednika FBiH u ambasadi Njemačke komentirao je potpredsjednik Refik Lendo istakavši kako bez SDA ne vidi formiranje nove Vlade FBiH.

Iako su stranke Osmorke sa HDZ-om načelno dogovorile podjelu resora Lendo ističe da do sada ništa nije dogovoreno niti predloženo.

Na današnjem sastanku tvrdi da je upoznao je Sarrazina o problemima koji trenutno postoje u procesu formiranja vlasti.

“Ja sam nastojao biti realan i optimističan, tako da je ovo bio jedan korektan sastanak. Došli su da nam pomognu, a imamo još 28 dana. Rekao sam da ćemo imati sigurno neka rješenja. SDA, SDP i HDZ trebaju naći rješenja. Blokada mi se kao riječ ne sviđa. Mi, SDA i DF trebamo da učestvujemo. Ne možemo blokirati, da jedni hoće drugi neće. Dok ne dođe do generalnih razgovora, ne želimo govoriti o imenima od premijera do ministra”, kazao je Lendo.

Istakao je kako je SDA stanovišta da želi doći do rješenja ne samo na nivou Federacije BiH već i u okviru BiH.

“Treba doći i do nekih globalnih rješenja jer mi nemamo ništa protiv građanskih rješenja. Nemamo ništa protiv toga”, naglasio je Lendo.

Smatra da se rješenje za novu federalnu Vladu nalazi u tome da “svi budu pomalo i nezadovoljni i zadovoljni”.

“Nema popuštanja. Nas troje imenujemo Vladu i evo ja u konačnici treba da dam saglasnost. Meni niti je ko šta predložio, niti rekao”, poručio je Lendo.

Poručio je i da će reagirati kada vidi “šta je na stolu”.

“Oni su korektno nas danss saslušali i pokušali da nam prenesu pozitivna iskustva iz Njemačke sa zaključkom da se mi dogovorimo”, zaključio je

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79