Licemjerni stavovi SDA: Kandidat za načelnika čovjek koji je pokrao hiljadu kubika šume!

Ibro Berilo kandidat je SDA stranke za načelnika Trnova!

Ovaj načelnik već je nekoliko puta bio biran na ovu poziciju, a posljednja afera sa krađom i nelegalnom sječom šume donijela je nadu kako će SDA ove godine kazniti Berila i neće mu dozvoliti priliku za novi mandat, piše Crna Hronika.

Licemjerni stavovi SDA i njenog predsjednika Bakira Izetbegovića koji su prije nekoliko mjeseci u aferi ,,Asim”, koju je otkrio Samir Efendić, kritikovali aktuelnog načelnika ove prosperitetne opštine u Sarajevu zbog toga što je mimoišao insituciju stranke, te u javnost pružio informacije koje su nanijele štetu stranci.

Sada je situacija drugačija, načelnik Opštine Trnovo Ibro Berilo čak je ,,zaratio” s ministrom prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Farukom Kapidžićem (SDA). Ipak, ova afera se mudro zataškava, novci od sječe šume su kanalisani u neke druge puteve, a za nagradu se umjesto procesuiranja od strane policijskih organa, Berilo nagrađuje još jednom šansom.

,,Berilo mijenja boje, ali ćud nikad”

Od ranije se u određenim SDA krugovima tvrdi kako Berilo sječu šume koristi u svrhu da u pojedinim selima oko Bjelašnice popravlja i obnavlja krovove lokalnom stanovništvu, dodjeljuje zimski ogrijev stanovništvu, te time kupuje glasove za nove izbore.

Fikret je ležao u zatvoru za 3 metra drva, a načelnik Trnova je nelegalno posjekao hiljadu kubika šume!

Jedan je Ibro Berilo. U tri mandata bio je načelnik Općine Trnovo (Federacija BiH). Mnoge afere vežu se za njegovo ime. Kancelarija mu je okićena različitim stranačkim dresovima. Pod motom „sve za načelničku funkciju“ Berilu nije mrsko prelaziti iz stranke u stranku.

Na općinskim izborima 2004. i 2008. godine pobijedio je kao kandidat Stranke za BiH za načelnika Općine Trnovo ( u Federaciji BiH). Prije osam godina Centralna izborna komisija BiH i Tužilaštvo BiH istraživali su prijavu SDA da li je Berilo doniranim junicama kupovao glasove. I naravno, kao i sve slične istrage i ova je završena bez rezultata.

Neprikosnoveni vladar Trnova potom se do 2012. godine pokušao „upisati“ u SDA, a oblijetao je i oko SBB.

I onda se skrasio u SDP BiH. Ova stranka na izborima prije četiri godine kandidovala ga je ponovo za načelnika i opet je pobijedio.

Iako je još uvijek bio član Glavnog odbora SDP BiH, Berilu to nije smetalo da 2014. godine pređe u Demokratsku frontu. Kada je stranka Željka Komšića izašla iz vlasti, ponovo se vratio u SDA, gdje ostvaruje svoj novi mandat. Nakon svih otkrivenih afera, SDA Trnovo ga kandiduje kao svog kandidata za poziciju načelnika Trnova.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79