LIČNOST DANA: Hasan Jukić, mali heroj iz Srebrenika

Priča, dječaka iz mjesta Bjelave kod Srebrenika, putem društvenih mreža obišla je svijet i malo je onih koje nije dotakla hrabrost, upornost i osmijeh s kojima se ovaj mali heroj nosi s cerebralnom paralizom i svakodnevnim životom.

U trenucima kada odmara od školskih obaveza i liječenja, desetogodišnji Hasan vježba na razboju ili mami Zijadi pomaže da što prije proda salate koje proizvodi od povrća sa svoga imanja.

Poruka dječaka: Kupite moje salate, pomozite Hasi da prohoda

U porodici sa skromnim primanjima niko ne radi, pa je poljoprivreda jedini način da se osigura egzistencija i pokuša prikupiti barem dio novca za nastavak liječenja. Uprkos svemu, ova porodica ne traži i ne očekuje pomoć, a Hasanovi roditelji Novalija i Zijada nastavljaju svoju borbu.

Hasan Jukić je četvrti razred osnovne škole, u knjižici niže petice, a njegova je želja da jednoga dana završi medicinski fakultet i da kao ljekar pomaže drugima prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79