Lider Naše Stranke Edin Forto: Razgovaramo o tri bloka, EU paket je prioritet

U zgradi Parlamenta BiH održan je sastanak lidera stranaka koje čine vlast na državnom nivou.

Sastanku su prisustvovali lideri trojke, HDZ-a BiH i stranaka okupljenih oko SNSD-a.

Nakon završenog sastanka, prisutnima se obratio i Edin Forto, lider Naše stranke i ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine.

– Način na koji razgovaramo, imaju tri bloka stvari o kojima razgovaramo. Jedan je EU paket, koji je po nama prioritet. Drugi blok je svi oni zakoni koji su potrebeni da se donesu koje su u svim našim resorima i oko kojih ne bi trebalo biti ništa sporno. Danas su pomenuti nekih od tih zakona, Zakon o kibernetičkoj sigurnosti, Zakon o elektronskom potpisu, Zakon o vanjskim poslova, Zakon o kontroli granice, znači razni zakoni koji nisu nabrojani kao top prioriteti u onih 14 prioriteta ali koji jesu na neki način približavanje naše i usklađivanje pravne stečevine sa EU piše Avaz.

I treći blok su projekti, novac, istočna interkonekcija, sve ono što treba da se dešava u stvarnom životu i što sa svih strana postoje određeni zahtjevi. Na sva ova tri bloka mi ćemo se kretati u narednom periodu i nadam se da već za 15 dana, kada bude sljedeći sastanak, sljedeći domaćini su iz HDZ-a i onda nadam se da ćemo tada imati kao sa prošlog sastanka paket sa kojim idemo naprijed i koji možemo objaviti – rekao je Forto.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79