Lider samoproglašenog Donjecka: Sve će biti Rusija osim Kosova, Kosovo je Srbija

 

Lider samoproglašene Narodne Republike Donjeck Denis Pušilin posljednjih nekoliko dana posjetio je nekoliko gradova u Donbasu gdje je obišao ranjene vojnike proruske regije koji se bore na istoku Ukrajine.

Tom prilikom, Pušilin je razgovarao i sa okupljenim medijima, a jedan od njih bio je i iz Srbije, a novinar iz susjedne države ga je pitao da li ima nešto da poruči građanima Srbije.

“Što se tiče Srbije, Srbi su naša braća. Mi vidimo kakav je nepravedni odnos prema srpskom narodu i vidimo kakav je sada pritisak na srpski narod, uključujući prije svega posljednju izjavu njemačkog kancelara Scholza. On je rekao da ukoliko Srbija želi da postane član EU mora da prizna Kosovo”, rekao je Pušilin.

Također, naglasio je kako rukovodstvo Donjecka razumije koliko je bolna situacija s Kosovom za Srbiju te je poslao poruku.

“Sve je prosto – sve će biti Rusija osim Kosova, Kosovo je Srbija”, zaključio je Pušilin.

Osim posjete ranjenicima i zvaničnicima nekoliko gradova u regiji Donbasa, Pušilin je danas dodijelio i ordene pripadnicima 105. i 107. puka koji djeluju na teritoriji Donbasa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79