Lider u regionu: Srbija gradi fabriku i za proizvodnju kineskih vakcina

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda odredila je lokaciju za fabriku za proizvodnju kineskih vakcina “sinofarm” u okviru privredne zone “Auto-put”, u blizini Zemun Polja.

Komunalno opremanje namijenjene parcele u Zemun Polju podrazumijeva rješenje imovinsko-pravnih pitanja, izradu tehničke dokumentacije, koja je oročena na 25. oktobar, i izgradnju pristupnih saobraćajnica, i to po hitnom postupku, saopšteno je na sajtu opštine Zemun.

Fabrika, u kojoj će se prvo pakovati “sinofarm”, a kasnije i proizvoditi, biće, kako se navodi, zajedničko ulaganje Srbije, Kine i Ujedinjenih Arapskih Emirata, a predviđen je i pogon za proizvodnju pi-si-ar testova.

Naglašeno je da je planirana mjesečna proizvodnja dva miliona doza vakcina te da će ova investicija obezbijediti dovoljne količine “sinofarma”, ne samo za Srbiju, već i region.

Za fabriku koja će se graditi po sistemu “ključ u ruke”, srpska strana će obezbijediti zemljište i infrastrukturu.

U ranijoj odluci Vlade Srbije o izgradnji ove strateški važne fabrike naglašeno je da je investicija prioritet u borbi protiv virusa

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79