„Lidl“ već zaposlio prve radnike: Uputio na obuku u Srbiju i Hrvatsku

Dolazak njemačkog giganta, kompanije „Lidl“ u BiH i dalje se drži u tajnosti, a predstavnici kompanije ne otkrivaju poslovne planove.

Međutim, nakon što je objavljeno da je „Lidl“ već zaposlio prve radnike te ih uputio na obuku u Srbiju i Hrvatsku pojavile su se nove informacije.

„Lidl“ je u BiH registriran na adresi Maglajska 1, sarajevska općina Centar. Osim u Sarajevu, „Lidl“ je registrirao poslovnice u Banjoj Luci, u ulici Sime Šolaje 1a, te u Brčkom, u Bulevaru mira 22.

Potvrđene su i dvije poslovnice “Lidla” u Živinicama, i to jedna uz magistralni put, a druga u centru grada.

U međuvremenu je potvrđena i nova lokacija, i to u općini Istočno Novo Sarajevo. Naime, zastupnici u Skupštini ove općine jednoglasno su donijeli odluku o pristupanju izradi izmjene dijela Regulacionog plana Centar jedan – Sekcija M, gdje bi trebao biti izgrađen njemački trgovački centar „Lidl“.

Nama se početkom ovog mjeseca javio privatni investitor, kompanija „City Mall“ iz Bijeljine, koji je od prethodnog vlasnika kupio ovu lokaciju. Općini se obratio s inicijativom za izmjenu Regulacionog plana za izgradnju trgovačkog centra „Lidl“. Ne želimo odugovlačiti s tim procesom jer bismo bili sretni da takav trgovački lanac dođe u Istočno Novo Sarajevo – kazao je načelnik Jovan Katić.

Regulacioni plan

Dodao je da Općina ne želi stopirati taj proces te da će prilagoditi Regulacioni plan i nadati se da će ovaj trgovački lanac doći na područje Istočnog Novog Sarajeva, piše Avaz.

U obrazloženju usvojene odluke navedeno je da se predmetna inicijativa odnosi na izmjenu prvobitno planirane izgradnje autosalona, na način da se izmjenom omogući izgradnja poslovnog objekta za potrebe trgovačkog lanca „Lidl“ i stambeno-poslovnog objekta.

Kao direktor društva naveden je Roland Schreiber, a Allen Halamić izvršni je direktor kompanije u našoj zemlji. Osnivač je njemački W E-International Zweite GmbH, a kapital Lidla BiH nešto je manji od milion KM, tačnije 977.915 KM. Osim u Sarajevu, Lidl je registrirao poslovnice u Banjoj Luci, u ulici Sime Šolaje 1a te Brčkom, u Bulevaru mira 22.

Rukovodilac obje poslovnice je Allen Halamić. Kao jedna od lokacija Lidla pominje se i devastirani Dom penzionera u Nedžarićima, općina Ilidža, koji Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje odavno pokušava prodati, ali potvrde ovakvih informacija još nema.

Politika Lidla je, inače, takva da se malo toga otkriva u javnosti tokom uspostave njihovog lanca u zemljama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79