Lidl. Foto: Biznis.info
Lidlov logističko-distributivni centar u Lepenici: Završetka radova  decembar 2025. godine

Lidlov logističko-distributivni centar u Lepenici: Završetka radova decembar 2025. godine


Nakon što je proljetos položen kamen temeljac za izgradnju logističko-distributivnog centra kompanije Lidl u Lepenici kod Sarajeva, objekat je počeo dobijati svoje konture. Radovi na gradilištu se odvijaju punom parom, a prvi dio konstrukcije objekta već je postavljen.

Planirani rok završetka radova je decembar 2025. godine. S obzirom na to da će do tada biti završena i izgradnja niza prodajnih objekata, moguće je da do konačnog otvaranja prvih radnji njemačkog lanca dođe 2026. godine.

Sa ukupnom vrijednošću od preko 100 miliona eura, izgradnja logističko-distributivnog centra na teritoriji općine Kiseljak će značiti i otvaranje preko 200 radnih mjesta. Projekat obuhvata zemljište površine 250.000 m², dok će kapacitet skladišta iznositi 60.000 m².

Skladište će biti izgrađeno prema najmodernijim tehnološkim standardima, prilagođeno za efikasno poslovanje velikog obima. Karakterizirat će ga primjena specijaliziranih mašina, sistema automatizacije i logističke opreme usmjerenih na optimizaciju operacija.

Generalni direktor Lidla Bosna i Hercegovina, Toljan Papajorgji, ranije je kazao da će novi logistički centar poslužiti kao ključni korak za Lidlov ulazak na bosanskohercegovačko tržište, omogućujući kompaniji da primijeni bogato iskustvo stečeno na globalnom nivou.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija