Lift u obiteljskoj kući pao zbog dotrajalosti materijala, teško ozlijeđeno troje ljudi

Lift koji je u nedjelju navečer pao na Braču teško ozlijedivši tri osobe među kojima i dijete pao je zbog dotrajalosti materijala, kazali su danas u splitskoj policiji.

Policijski je očevid na obiteljskoj kući u Pučišćima na Braču pokazao da je najvjerojatnije zbog dotrajalosti materijala došlo do pucanja spojnice koja povezuje košaru lifta i pogonski lančanik zbog čega je lift s osobama pao s visine od oko četiri metra i udario o betonsku podlogu.

U policiji kažu da su o svim prikupljenim činjenicama i saznanjima izvijestili nadležno državno odvjetništvo.

Taj se događaj zbio u nedjelju oko 20.50 sati kada su muškarac (68), osoba s invaliditetom (39) i dijete zajedno s liftom pali s vanjskog dijela obiteljske kuće teško se ozlijedivši. U padu su zadobili lomove ekstremiteta zbog čega su stariji muškarci zadržani na bolničkom liječenju, dok je dijete pušteno na kućnu njegu.

Nastradale je izvlačilo 12 vatrogasaca iz DVD- a Pučišća i Supetar sa četiri vozila nakon čega im je pružena prva pomoć, te su helikopterom prebačeni u KBC Split.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79