Liječnik u Njemačkoj upozorava: Situacija je ozbiljna, djelomično “zaključavanje” nije dovoljno

Glavni liječnik na Odjelu intenzivne njege u bolnici u Aachenu, profesor Dr. Gernot Marx (54) tvrdi kako su liječnici i medicinske sestre već na granici izdržljivosti, a koronavirus će od njih uskoro “zahtijevati” još i više.

Dr. Gernot Marx (54) je glasnogovornik “Radne skupine za intenzivno liječenje” “Njemačkog društva za anesteziologiju i intenzivnu medicinu” (DGAI) i kaže kako je Njemačka u iznimnoj situaciju kakva se ne pamti u povijesti intenzivne njege.

– Intenzivna njega u Njemačkoj je dovedena do granica mogućeg – tvrdi dr. Marx za njemački Bild.

U prosjeku su u Njemačkoj na raspolaganju samo tri kreveta za intenzivnu njegu po jednoj bolnici.

– Samo u mojoj klinici, (Bolnica za operativnu intenzivnu medicinu Sveučilišne bolnice Aachen), moj tim trenutačno mora zbrinuti do četiri nova pacijenta s Covid-19 dnevno. Devet pacijenata je na respiratoru. Samo iz kadrovskih razloga nećemo moći upravljati s više uređaja – kaže Marx.

Marx govori kako se u njegovoj bolnici na odjelima intenzivne njege trenutačno nalaze mlađi i stariji pacijenti prenosi Fenix-Magazin.

– Sljedećih tjedana uglavnom ćemo ponovno primati starije ljude. U interesu spašavanja života i medicine intenzivnog liječenja, posljednje dogovorene mjere zaključavanja mogle su biti još strože. Moramo osigurati da imamo što manje pacijenata s Covid 19. Nitko ne želi imati ovu bolest sa svim njenim teretima i dugoročnim posljedicama – poručio je dr. Marx.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79