Lijek prodavala za 40 eura: Kako je pala medicinska sestra koja je KRALA iz bolničke apoteke

Radmila M. iz Bora, medicinska sestra u psihijatrijskoj ambulanti Opšte bolnice u Boru, uhapšena je prekjuče zbog sumnje da je krala sintetičku drogu “metadon” i prodavala je za 40 eura po ampuli. Ta sintetička droga se inače koristi kao terapija u odvikavanju narkomana od heroina.

Kako saznaje Informer, osim Radmili lisice su na ruke stavljene i Vladanu B. iz Bora koji je od nje često kupovao metadon, a zatim ga preprodavao.

– Radmila se tereti da je od decembra 2019. do hapšenja koristila svoj položaj, u više navrata uzimala ampule “metadona” i prodavala ih heroinskim zavisnicima. Ona je bila zadužena za davanje terapije osobama koje su navučene na drogu, pa je zbog toga niko nije kontrolisao – ispirčao je izvor iz istrage, i dodao da Radmili nije bilo teško da nađe “klijente” jer u Boru i Zaječaru nažalost ima puno narkomana.

Prema riječima sagovornika, osumnjičena medicinska sestra je znala da se ampule “metadona” mogu izdati samo u medicinskoj ustanovi i da svaki lijek ima poseban serijski broj.

– Po tom broju moguće je okriti poreklo lijeka. Zato je Radmila sa ampula skidala etiketu, nakon čega ih je prodavala po 40 eura. Ona je za gotovo godinu dana, koliko je nelegalno prodavala “metadon”, uzela mnogo novca – rekao je izvor.

Slučaj je otkriven pošto je među heroinskim zavisnicima počela da se širi priča da jedna medicinska sestra prodaje “metadon”.

Srećom, taj glas je ubrzo došao i do policije, pa su inspektori spremili zasjedu i čekali da Radmila M. ponovo nekom proda ampule lijeka. Kada se sa njom našao Vladan B, za koga je kasnije utvrđeno da je preprodavao “metadon”, policajci su ih zaskočili i uhapsili. Naknadom kontrolom psihijatrisjske ambulante, gdje je radila Radmila, utvrđeno je da nedostaje nekoliko desetina ampula te sintetičke droge. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova.

Kako je Blic ranije saznao, nezvanične informacije govore da su medicinska sestra i Vladan B. čak bili u emotivnoj vezi, te da ju je on navodno ucjenjivao eskplicitnim video-snimcima govoreći da će ih objaviti na društvenim mrežama.

Zanimljivo je da se u Domu zdravlja u Boru 2018. dogodio identičan slučaj. Tada je medicinska sestra Mimica P. (56) krala takođe sintetičku drogu “metadon” i prodavala je heroinskim zavisnicima za 3.000 dinarta po dozi. Mimica je uhapšena na svom radnom mjestu, nakon što je uhvaćena u primopredaji “metadona”. Osuđena je 2019. godine u Višem sudu u Nišu na godinu i po dana zatvora.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79