Lijepa prilika za posao: Park će angažovati 100 osoba

Osobe s evidencije Biroa za zapošljavanje KS i to njih 100 od danas mogu putem projekta “Javni radovi 2021” biti angažirane u preduzeću Park na poslovima održavanja javnih zelenih površina.

Danas će biti potpisan još jedan, novi ugovor između preduzeća Park i JU “Služba za zapošljavanje KS”.

“Riječ je o angažmanu novih 100 lica na period od 60 dana, odnosno dva mjeseca. Radi se o projektu putem kojeg nezaposlena lica koja su prije 15. jula prijavljena na evidenciju Biroa, budu sezonski angažirani na poslovima očuvanja komunalne čistoće i manje složenim hortikulturnim poslovima na javnim zelenim površinama koje su u nadležnosti preduzeća Park”, navode iz Parka.

Ovom prilikom preduzeće Park poziva sve osobe koje se nalaze na evidenciji nezaposlenih i to prije objave javnog poziva (15.jula) i spremna su na dvomjesečni rad na javnim zelenim površinama da sa Uvjerenjem Službe za zapošljavanje KS, CIPS i kopijom lične karte, te žiro računa se prijave Službi za pravne i kadrovske poslove preduzeća Park, u ulici Patriotske lige 58, u krugu RZC”Pionirska dolina” i zoo vrt.

“Nakon što budu formirani spiskovi krenut će i angažman prijavljenih i njihovo raspoređivanje po radnim jedinicama koje ovo preduzeće ima na području sedam općina KS. Angažirane osobe putem projekta “Javni radovi 2021” ostaju i dalje na evidenciji nezaposlenih, a mjesečna naknada za njihov angažman iznosi 800 KM”, istakli su iz preduzeća Park.

Inače ovo je četvrti projekat angažmana nezaposlenih osoba ove sezone u preduzeću Park, jer se već realizira jedan “Javni radovi” kada je angažirano 50 osoba, isto toliko putem projekta angažmana demobilisanih boraca i devet članova šehidskih i porodica poginulih braca na području KS. Danas potpisanim novim bit će to ukupno 209 osoba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79