Lijepe vijesti iz Turske: Nakon sedam sati uspješno završena operacija malene Fatme

Naša Fatmica se sada osjeća dobro, samo malo umorno i pospano…

Operacija malene Fatme nakon sedam dugih sati uspješno je završena, iako je bilo komplikacija na jednom uhu. Naša Fatmica se sada osjeća dobro, samo malo umorno i pospano, objavljeno je na Facebook stranici Pomozi.ba.

Mala Fatma Subašić iz Kaknja, kako smo već pisali, ne govori i ne čuje, tj. od rođenja ima teško oštećenje sluha od 98 odsto na oba uha. Nakon što je četiri mjeseca nosila slušne aparatiće, stanje joj se nažalost dodatno pogoršalo.

Zbog toga se njena porodica odlučila obratiti organizaciji Pomozi.ba, nakon čega je za samo 24 sata prikupljeno dovoljno novca za ugradnju kohlearnih implantata u Turskoj, koji će ovoj djevojčici pomoći da ponovo čuje.

“Hvala vam svima od srca”, objavili su tada iz Pomozi.ba.

Fatmina porodica je skromna, majka je u sedmom mjesecu trudnoće, žive od očeve plate od 800 maraka uz kredit koji trebaju da otplaćuju još devet godina. Izbora nisu imali, pa su išli sa javnim apelom piše Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79