Likvidacija sa potpisom mafije, motiv za likvidaciju nije poznat

Istražitelji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ni nakon više od šest mjeseci nisu identificirali atentatori i nalogodavca svirepe likvidacije Miloša Ostojića (30), sina vlasnika pekare i picerije “Zlatno zrno” iz Istočnog Sarajeva, koja se dogodila 1. januara ispred njegovog kluba “Sparta”.

Krimogeni krugovi

Iz policije šturo poručuju da se na slučaju intenzivno radi. Posljednje informacije govore da je dio istrage usmjeren i prema susjednoj Srbiji, ali i Crnoj Gori. Istražiteljima su od početka istrage ruke vezane zbog činjenice da motiv za likvidaciju nije poznat. Likvidirani Ostojić nije se kretao u krimogenim krugovima niti je prolazio kroz kaznenu evidenciju.

Nakon likvidacije se pojavilo nekoliko špekulacija, od toga da je likvidiran greškom pa do verzije da je neko htio poslati poruku bogatoj porodici Ostojić. U dosadašnjoj istrazi saslušano je na desetine svjedoka, ali ni to nije urodilo plodom, piše Avaz.

Klasična sačekuša

Ono što je sigurno jeste da Ostojićeva likvidacija ima potpis mafije. Mladić je likvidiran u klasičnoj sačekuši ispred prepunog kluba u Lukavici, u kojem se kritične noći slavila repriza Nove godine. Ostojića, koji se u 23 sata u društvu prijatelja dovezao terencem do kluba, likvidator je čekao u zasjedi. U trenutku kad je iz terenca krenuo u klub, prišao mu je i iz neposredne blizine sleđa ga izrešetao iz automatske puške. Ostojić je pogođen sa tri hica i preminuo je ubrzo po prijemu u bolnicu.

Zapalili otuđeno vozilo

Likvidator je pobjegao Golfom 5, koji je zapaljen u naselju Ivanići.

U vozilu je pronađena i izgorjela puška. Istragom je utvrđeno da je automobil otuđen i da je likvidator imao pomagača, koji ga je čekao u vozilu.

Na osnovu izjava svjedoka, sumnja se i da je u pratnji Golfa bio još jedan automobil, najvjerovatnije Audi, koji do sada nije otkriven.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79