Likvidirala supruga, a sada se žali na zatvor: Sve miriše na smrt

Danijela Đilasović, kojoj se sudi zbog pomaganja u ubistvu supruga Nemanje Grčića 2019. u Vrdniku, po izlasku iz pritvora, u kome je provela više od dvije godine, progovorila je o svom boravku iza rešetaka i požalila se na uslove koji tamo vladaju.

Ona je gostujući u emisiji “Iza brave” na TV Happy više pričala o uslovima u pritvorskoj jedinici u Sremskoj Mitrovici nego o zločinu za koji se tereti. Đilasovićevoj se sudi zbog sumnje da je pomogla svom navodnom ljubavniku Zoranu Dimiću da ubije njenog muža. Kako se sumnja, ona je odala lokaciju na kojoj se nalaze i ostavila otvorena vrata apartmana, te je Dimić, kako se navodi u optužnici, ušao i pucao u Grčića.

Robijaške fore

Privedena sam kao jedini svjedok, a ostala sam u pritvoru, osumnjičena sam neosnovano, išli su na to da svale krivicu na mene, nekome je to odgovaralo – rekla je, a onda počela da se žali kako je dvije godine provela u 15 kvadrata.

Bila sam sa još pet žena koje znaju robijaške fore koje ja nisam znala. Ali morate da preživite. Tamo su krvavi zidovi, bačeni dušeci, miriše smrt, a vi se trgnete i kažete sebi: “Proći će ovaj košmar.” Tu gdje sam ja ušla, prije mene, objesila se jedna trudnica – rekla je optužena u emisiji, pa ispričala da u Sremskoj Mitrovici postoje samo tri ćelije za žene.

Jovan Grčić, otac ubijenog, revoltiran je učešćem svoje snahe u emisiji, a kako kaže, tokom gostovanja je najmanje pričala o zločinu za koji je optužena.

Ona smatra da je genijalna i da može da obmane cijelu naciju. Smeta mi što su gledaoci ostali uskraćeni za cijelu priču kako se učestvuje u organizovanju ubistva čovjeka s kojim imaš dvoje djece. Smijala se u lice cijeloj naciji svojim laganjem, to može samo monstrum. U emisiji je trebalo da učestvuju ljudi koji su se pokajali i da posavjetuju mlade da nikad ne krenu tim putem – rekao je uznemireni Grčić.

Nagledate se i naslušate svega, ulivaju vam strah. Iz čista mira vas i prebiju. U sobi postoji jedno zvono, za koje su mi rekli da možemo da pozvonimo samo ako neko umire. Televizor, ventilator, tranzistor ste morali da kupite, ako dobijete odobrenje od nadzornika. Morate da se kupate ledenom vodom. Ako se razbolite, ne donesu vam ni flašu tople vode. Borba za opstanak – opisala je.

Sprovodili su me kroz neke katakombe, prolazite detaljni pretres, doživljavate poniženja. Tamo su nepismene žene, ne znaju ni da se potpišu, ni da pročitaju šta im stavljaju na teret. Komandiri su prema meni bili jako uviđavni, jer su vidjeli da ne pripadam tamo.
Brani se sa slobode

Optužena je pojasnila da se u pritvoru susrela sa ženama koje su već robijale.

Upala sam u neki svijet koji na filmu nisam vidjela. Ali bilo je: “Sad moraš da se snađeš.” Ja sam zauzela neki svoj stav. Imale su poštovanja, ja sam sve rješavala pričom. Čitala sam knjige, razmišljala sam o porodici – završila je ona. Danijela je uhapšena 27. aprila 2019, a iz pritvora je puštena 8. juna. Suđenje se nastavlja, a ona će se braniti sa slobode, dok je prvooptuženi Zoran Dimić i dalje u pritvoru.

Nisam znala zašto mu je glava u torbi

Danijela Đilasović se osvrnula i na svoj odnos sa pokojnim mužem.

Moj odabir Nemanje je moj odabir, to nije krivično djelo. Ja sam tog čovjeka voljela, ali sam čuvala djecu od toga što je radio, ali od svog krsta ne može da se pobjegne – desilo se, piše Kurir.rs.

Šest puta sam bila na poligrafu, rekli su mi da sam pala poligraf. Nisam znala šta je Nemanja radio i zašto mu je glava u torbi, ali kriva sam jer sam to veče bila s njim – rekla je optužena.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79