Lišen muškarac koji je organizirao skupove Milana Bandića po BiH

On je u decembru 2013. na sudu u Novom Travniku osuđen na osam godina iza rešetaka.

 

Samo jedan dan od raspisivanja potjernice, osuđenik za likvidaciju Stipo Bavrka (57) je pronađen i lišen slobode.

Za ovim državljaninom BiH i Hrvatske, koji je osuđen zbog likvidacije u BiH, je Županijski sud u Zagrebu raspisao potjernicu 4. jula jer se izbjegavao javiti na izdržavanje kazne koja mu je u našoj zemlji dosuđena zbog likvidacije, a već dan kasnije zagrebačka ga je policija locirala i lišila slobode u Novom Zagrebu. Nakon što je priveden, prepraćen je odmah u Remetinec, prenosi zagrebački Večernji list.

On je u decembru 2013. na sudu u Novom Travniku osuđen na osam godina iza rešetaka. Prema optužnici, teretilo ga se da je 30. septembra 2011. u 20.20, zajedno s Dariom Šušnjom i više drugih osoba došao do kafića Bandidos MC BiH. Znao je da je u tom kafiću Zlatko Jukić, kojeg je namjeravao likvidirati. Zato su se Bavrka i ostali s više vozila dovezli do kafića, a prije nego što su u njega ušli, na glave su navukli fantomke, a na ruke rukavice.

Na sebi su imali pancirne košulje. Imali su oružje, a odmah po ulasku u kafić, Bavrka je u Jukića, koji je sjedio za stolom, ispalio jedan hitac. Pogodio ga je u trbuh, a Jukić je od zadobivenih povreda preminuo 4. oktobra 2011.

Bavrka je tom prilikom i sam bio ranjen, a pritvoru je bio od 10. oktobra 2011. do 12. jula 2012. Motiv je navodno bilo Bavrkino dugovanje Jukiću, a o Bavrki se pisalo i kao o čovjeku koji je 2009., u vrijeme kada se Milan Bandić kandidirao za predsjednika države, po BiH organizirao Bandićeve izborne skupove

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79