Lišen slobode bivši komesar USK Ramo Brkić

Nekadašnji komesar MUP-a Unsko-sanskog kantona Ramo Brkić je, kako se saznaje, lociran je i lišen slobode u Sloveniji.

Brkić je lišen slobode u subotu, a u toku je provođenje procedure za njegovo izručenje BiH.

Za Brkićem je, podsjećamo, prije tri godine Interpol raspisao crvenu potjernicu, nakon što je pravosnažno osuđen na 11 godina.

Nakon presude je pobjegao iz BiH te mu se od tada gubi svaki trag. Apelaciono vijeće Suda BiH je u novembru 2015. godine pravomoćno osudilo Brkića na 11 godina zbog organiziranog kriminala u vezi sa neovlaštenim prometom natkotika i zloupotrebom položaja.

Uoči početka izdržavanja kazne, tačnije 27. februara 2016. godine, je prešao granični prijelaz sa Republikom Hrvatskom i pobjegao iz BiH. Iz Zagreba je, prema ranije objavljivanim informacijama, avionom napustio Republiku Hrvatsku, piše Faktor.

Brkić je, nakon što je stupio na funkciju komesara policije USK, iskoristio svoj položaj za obavljanje različitih krivičnih djela pa je u tom cilju stupio u kontakt s osobama za koje je kao visoki policijski dužnosnik znao da vrše krivična djela neovlaštenog prometa narkotika i koje su na području Unsklo-sanskog kantona vršile slična krivična djela te je zajedno sa tim osobama na više lokacija u tom kantonu organizirao proizvodnju narkotika, a potom i prodaju u inostranstvu te podjelu dobiti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79