Lišen slobode državljanin BiH zbog likvidacije radnika obezbjeđenja

Državljanin BiH i Srbije N.M (37), koji je osumnjičen za likvidaciju radnika obezbjeđenja Ljubiše Mrdaka u Nikšiću, lišen je slobode u Beogradu, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Kako “Nezavisne novine” nezvanično saznaju lišen je slobode Nemanja Miljković, alijas Nemanja Kaurin.

Iz policije su naveli da je osumnjičeni slobode lišen 17. juna.

“Osumnjičeni N.M je međunarodno traženo lice i za njim je raspisana međunarodna potjernica Interpola Podgorica, na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici radi vođenja krivičnog postupka. N.M. je osumnjičen da je 20. oktobra prošle godine u Nikšiću, sa više saizvršilaca, izvršio razbojništvo, prilikom čega je na radnom mjestu poginuo radnik firme obezbjeđenja ‘Sekjuriti gard Montenegro’ Ljubiša Mrdak”, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije Crne Gore naveli su da slijedi komunikacija nadležnih ministarstava pravde obje države u okviru postupka izručenja. Ranije je u Beogradu lišen slobode i još jedan od osumnjičenih za likvidaciju Ljubiše Mrdaka, i to banjalučanin Srđan Svjetlanović.

Za ovu pljačku su još osumnjičeni Petar Zolak (33) iz Laktaša i Stojan Albijanić (27) iz Bileće, Mitar Knežević (40) iz Nikšića, Stefan Regojević (33) iz Banjaluke, koji su pritvoreni u Crnoj Gori.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79