Lišen slobode dvojica osumnjičenih za likvidaciju 30-godišnjeg Nesiba Halilovića

Sektor kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona (TK), jučer u popodnevnim satima, priveli su dvije osobe M. H. (54) i F. H. (20) iz Živnica, potvrđeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

– Oni su osumnjičeni da su jučer oko 12 sati u tuzlanskom naselju Irac počinili likvidaciju tridesetogodišnjeg Nesiba Halilovića.

Tokom uviđaja i poduzimanjem drugih istražnih radnji utvrđeno je da su osumnjičeni kombijem došli na lokaciju na kojoj se nalazio oštećeni, nasrnuli na njega koristeći nož i palicu i nanijeli mu više povreda od kojih je preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla – rekao je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK.

Tokom dana će biti obavljena obdukcija tijela preminulog kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti.

Također, rečeno je u Tužilaštvu TK, bit će izdate naredbe za potrebna vještačenja, te se poduzimaju i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti u vezi s likvidacijom.

Prema trenutno raspoloživim informacijama, dodaje Arnautović, osumnjičeni su i ranije imali problema sa Halilovićem.

Sektor kriminalističke policije MUP-a TK obavlja kriminalističku obradu lišenih slobode, nakon čega će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu danas biti predati u nadležnost Tužilaštva TK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79