Lišen slobode Mirsad (23) koji je iz vjernih pobuda razbijao kladionica

Fotografija je ilustrativnog sadržaja i ne opisuje događaje iz teksta

Pripadnici Policijske uprave Mostar danas su slobode lišili Mirsada P. (23) nakon što je u ranim jutarnjim satima, prije početka radnog vremena, na više poslovnih objekata i radnji, kako je to rečeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, pričinio veću materijalnu štetu.

Osumnjičeni se, naveli su iz MUP-a HNK, tereti da je u Ulici braće Fejića, na dvije kladionice i u ulici Gojka Vukovića na trgovini „Konzum“ pričinio veću materijalnu štetu razbijajući inventar i prozore na izlozima.

– Policijskim službenicima PU Mostar osumnjičeni je naveo motive svog nasilničkog ponašanja, koji su povezani sa djelatnostima kojim se bave predmetni poslovni objekti te sa vjerskim pobudama – rečeno je iz MUP-a HNK.

Prema neslužbenim informacijama do kojih smo došli on je policajcima izjavio da su mu kladionice bile meta, jer šire blud i nemoral, a odabrao je one u Fejićevoj ulici, jer mu je ta ulica „puna grijeha koje on ne može trpiti“, piše Avaz.

Kao motiv zbog kojeg je odlučio oštetiti objekt trgovine „Konzuma“ u ulici Gojka Vukovića naveo je da je „izgrađen na kostima mrtvih“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79