Fotografija je ilustrativnog sadržaja i ne opisuje događaje iz teksta
Lišen slobode Mirsad (23) koji je iz vjernih pobuda razbijao kladionica

Lišen slobode Mirsad (23) koji je iz vjernih pobuda razbijao kladionica


Pripadnici Policijske uprave Mostar danas su slobode lišili Mirsada P. (23) nakon što je u ranim jutarnjim satima, prije početka radnog vremena, na više poslovnih objekata i radnji, kako je to rečeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, pričinio veću materijalnu štetu.

Osumnjičeni se, naveli su iz MUP-a HNK, tereti da je u Ulici braće Fejića, na dvije kladionice i u ulici Gojka Vukovića na trgovini „Konzum“ pričinio veću materijalnu štetu razbijajući inventar i prozore na izlozima.

– Policijskim službenicima PU Mostar osumnjičeni je naveo motive svog nasilničkog ponašanja, koji su povezani sa djelatnostima kojim se bave predmetni poslovni objekti te sa vjerskim pobudama – rečeno je iz MUP-a HNK.

Prema neslužbenim informacijama do kojih smo došli on je policajcima izjavio da su mu kladionice bile meta, jer šire blud i nemoral, a odabrao je one u Fejićevoj ulici, jer mu je ta ulica „puna grijeha koje on ne može trpiti“, piše Avaz.

Kao motiv zbog kojeg je odlučio oštetiti objekt trgovine „Konzuma“ u ulici Gojka Vukovića naveo je da je „izgrađen na kostima mrtvih“.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija