Lišen slobode mladić zbog posjedovanja droge, u stanu mu pronašli dvije puške

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćilo je da su pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga prilikom kontrole i pretresa lica E.G, rođen 1991. godine pronašli materije koje podsjećaju na marihuanu i drogu amfetamin-spid.

Kod uhapšenog E.G pronađeno je 9 pvc kesica sa patent zatvaračem i logom lista marihuane sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, 2 pvc paketića sa sadržajem NN bijele materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin-spid i jedan mobilni telefon.

Po nalogu Općinskog suda u Sarajevu izvršen je i pretres stana u ulici Kemala Kapetanovića na području općine Novo Sarajevo i tom prilikom je pronađena pvc kesa sa sadržajem suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto mase oko 500 grama, tri pvc kesice sa sadržajem koji asocira na marihuanu, kesica sa sadržajem koji podsjeća na opojnu drogu spid.


Pronađena zeljasta materija koja podsjeća na marihuanu

Policija je privremeno oduzela i jednu rolnu pvc folije, aparat za pakovanje pvc folija, digitalnu vagu sa tragovima koji podsjećaju na marihuanu, automatsku pušku sa skinutim drvenim kundakom, automatsku pušku sa preklopnim kundakom, 149 metaka u 8 pakovanja i okvir za pušku u kojem se nalazilo 25 metaka.

Uhapšeni je zadržan u prostorijama MUP-a KS zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79