Lišen slobode muškarac koji je udario biciklistu u Hrasnici i pobjegao s mjesta nesreće

Foto: Ilustracija

Vozač automobila, 22. septembra ove godine udario je biciklistu u naselju Hrasnica. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage su od službenika policije Granične policije Bosne i Hercegovine 24. septembra su u 3:30 sati preuzeli uhapšenu osobu inicijala R.L., rođen 1993.godine u Hrasnici, nastanjen u Sarajevu, za kojim je raspisana potraga.

On je 22. septembra 05:30 sati u ulici Šehitluci, općina Ilidža, učestvovao u saobraćajnoj nezgodi kojom prilikom je teške tjelesne povrede zadobio biciklista H.M. iz Sarajeva, nakon čega se vozilom marke “Mercedes”, reg. oznaka T59-J-196, udaljio u nepoznatom pravcu. Preduzimajući operativno-taktičke mjere i radnje, policijski službenici su u ulici Rakovička cesta, općina Novi Grad Sarajevo, pronašli predmetno motorno vozilo.

O ovom događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a na mjestu pronalaska vozila uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci soabraćajne i mašinske struke.

Lice R.L. je ispitano u svojstvu osumnjičenog za počinjena krivična djela iz člana 336. stav 3. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja), a u vezi sa članom 332. stav 1. (Ugrožavanje javnog saobraćaja) i iz člana 337. stav 2. (Neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi) KZ F BiH. Nakon završene kriminalističke obrade, isti je uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Veliki doprinos na pronalsku osumnjičenog policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pružili su pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije i Granične policije Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79